Mitkä ovat Wi-Fi 6: n edut?

Nopeus
Uusi wi-fi mahdollistaa tiedonsiirron pelien välillä 10 tai 12 gigabittiä sekunnissa. Jotta saat käsityksen siitä, mikä se on, nämä hinnat ovat 30-40%: n voittoja wi-fi 5: n edellisen version suorituskyvystä.

Mutta kaikki eivät aio käyttää laitteita niin lähellä toisiaan, joten tärkeät voitot ovat erilaiset. Uusi normaali käyttöstandardi sallii jopa 1201 megabittiä sekunnissa siirtonopeuden, mikä on erittäin suuri voitto ennen 866 megabitin enimmäismäärää wi-fi 5.

Tällaisia ​​nopeuksia käytetään tuotteiden, kuten N300, AC1200 ja niin edelleen, mainostamiseen. Kuten muidenkin sukupolvien kohdalla, luvut edustavat teoreettisia rajoja, joita harvoin nähdään jokapäiväisessä elämässä.

Vaihtelut johtuvat verkon eri laitteiden, signaalialueen, esteiden, häiriöiden, muiden verkkojen saastuttaman spektrin laadun eroista monien muiden muuttujien joukossa, joita on hyvin vaikea ennustaa ja hallita.

Vähemmän häiriöitä
On mahdollista, että kaikki ihmiset ovat jo kohdanneet langattoman verkon ongelmia paikoissa, joissa on paljon väestöä ja spektrit täynnä signaaleja eri verkoista, kuten esimerkiksi osakehuoneistoissa on hyvin yleistä. Näissä ympäristöissä verkot voivat helposti häiritä toisiaan aiheuttaen hitautta ja epävakautta.

Wi-Fi 6: lla on tekniikka, joka voi estää tämän ongelman. Reitittimet ja muut tämän uuden protokollatoteutuksen kanssa yhteensopivat laitteet käyttävät allekirjoitusta, joka tunnetaan nimellä BSS Color, joka auttaa tunnistamaan datapaketit eri verkoista.

Häiriöitä tapahtuu, koska reititin ei pysty erottamaan heille tarkoitettuja tietopaketteja muista verkoista. Verkkolaitteet, uudella ominaisuudella, pystyvät täysin sivuuttamaan muista verkoista saadut tiedot, ja ne voivat vähentää merkittävästi häiriöiden esiintymistä.

Lisää liitettyjä laitteita
Wi-Fi 6 perustuu ajatukseen, että yhä useampi laite liitetään vain yhteen reitittimeen, eli matkapuhelimiin, konsoleihin, tietokoneisiin, televisioihin, tabletteihin ja muihin älylaitteisiin. Siksi uusi standardi on suunniteltu hallitsemaan tehokkaammin useita yhteyksiä, tehden niiden käytöstä tehokkaampaa julkisissa, koti- tai toimistoympäristöissä ja luoden vähemmän pullonkauloja. Tämä useiden samanaikaisten verkkoyhteyksien kapasiteetti tekee niistä erittäin merkityksellisiä tällä hetkellä. Odotus on, että verkot pystyvät käsittelemään jopa kahdeksaa laitetta, jotka on kytketty ilman nopeuden menetystä. Tällä hetkellä wi-fi-tukiasemien on jaettava kaistanleveys useiden käyttäjien kesken, ja tämä ei enää ole tarkka wi-fi 6: n kanssa.

Comments are closed.