meegonetwork

Matkapuhelinten kehitys


Alussa

Monia varhaisia ​​matkapuhelimia pidettiin “autopuhelimina”, koska ne olivat liian suuria ja hankalia kuljettaa taskussa tai kukkarossa. Kuitenkin vuonna 1983 Motorola DynaTAC 8000x saapui markkinoille. Vaikka nykypäivän standardien mukaan se oli valtava, sitä pidettiin ensimmäisenä todella matkapuhelimena, koska se oli riittävän pieni kannettavaksi.

Puhelimesta tuli uskomattoman kallis, mutta siitä tuli popkulttuurisymboli, joka ilmestyi kaikille Gordon Gekkosta Wall Street -elokuvassa, lukion sydänsärkijään, Zack Morrisiin, Pelastettu kellolla.

“Sinulla on aina suunnannäyttäjiä, jotka eivät pelkää kokeilla uusia asioita, ja sitten kaikki muut seuraavat”, sanoo Patricia Grullon, Fort Lauderdalen taideinstituutin teollisen suunnittelun ohjaaja. “Nämä suuntaussuunnittelijat ovat avain kaikkien tuotteiden suosimiseen.”

Matkapuhelinten käyttö ei kuitenkaan ollut vielä levinnyt suurelle yleisölle.

“Niitä käytettiin pääasiassa myynti- ja yritysmaailmassa, mutta ei usein henkilökohtaiseen käyttöön, kuten näette tänään”, kertoo Kreg Jones, teollinen muotoilija ja teollinen muotoilun ohjaaja Philadelphian taideinstituutissa.

Vaikka DynaTac ja sitä seuraavat mallit olivat pienempiä, liikkuvia ja viime kädessä viileämpiä, niillä oli silti virheitä. Suurilla, kannettavilla malleilla, kuten Nokia Mobira Talkman ja Motorola 2900 Bag Phone, oli pidempi akun käyttöikä ja enemmän puheaikaa, joten ne olivat tuolloin suositumpia. Teknologian edistyessä matkapuhelinyritykset keksivät, kuinka kaikki asiakkaidensa haluamat ominaisuudet pakataan pienempään, kannettavaan ja edullisempaan malliin.

Vaihtava tarkoitus

Varhaiset matkapuhelimet olivat vain puhetta varten. Vähitellen ominaisuuksia, kuten vastaaja, lisättiin, mutta päätarkoitus oli puhua. Lopulta matkapuhelinten valmistajat alkoivat ymmärtää voivansa integroida muita tekniikoita puhelimeensa ja laajentaa sen ominaisuuksia. Aikaisin älypuhelimilla käyttäjät voivat käyttää sähköpostia ja käyttää puhelinta faksina, hakulaitteena ja osoitekirjana.

Viime vuosina matkapuhelimen tarkoitus on siirtynyt sanallisesta viestintätyökalusta multimediatyökaluun, joka omaksuu usein nimen “mobiililaite” sen sijaan, että sitä kutsutaan ollenkaan puhelimeksi. Käytämme nyt matkapuhelintamme enemmän surffaamiseen verkossa, sähköpostin tarkistamiseen, valokuvien napauttamiseen ja sosiaalisen median tilan päivittämiseen kuin puheluiden soittamiseen.

“Nopeasti laajenevat ohjelmistojen nimet, parempi näytön tarkkuus ja jatkuvasti parantunut käyttöliittymä tekevät matkapuhelimista helpommin navigoitavan ja hauskempia käyttää. Lisää siihen laajeneva kapasiteetti, joka mahtuu yhtä paljon muistia kuin tietokone vain muutama vuosi sitten, ja näet, miksi se on räjähtävä markkina ”, Grullon sanoo.

Tämän päivän matkapuhelimet korvaavat myös muut laitteemme, kuten kamerat ja videokamerat. Kun kamerat esiteltiin ensimmäisen kerran puhelimissa, kuvat olivat heikkolaatuisia ja ominaisuuden katsottiin olevan vain ylimääräinen.

“Nyt näemme erittäin nopean siirtymisen sinne, missä kuluttajat eivät edes vaivaudu enää kuljettamaan point-and-shoot-kameroita, vaan käyttävät vain matkapuhelimiaan”, sanoo Jamie Lendino, tekninen toimittaja ja PCMagin vanhempi matkapuhelinanalyytikko. .com.

Nykypäivän älypuhelimet – erityisesti Apple iPhone – muuttivat kaikkea, mitä kuluttajat odottavat puhelimiltaan. Sovellusmarkkinat ovat muuttaneet puhelimen virtuaaliseksi työkalupakiksi, joka tarjoaa ratkaisun melkein jokaiseen tarpeeseen.

Muuta muotoa

Se ei ole vain matkapuhelimen tekniikka, joka on muuttunut ajan myötä, vaan myös fyysinen muotoilu on käynyt läpi muutosvuoristoradan. Alkuperäiset autopuhelimet ja laukkupuhelimet olivat yhtä suuria kuin nykypäivän tietokoneet ja yhtä painavia.

“Tietokoneiden tapaan matkapuhelin on ajan mittaan pienentynyt huomattavasti”, Jones sanoo. Hän muistelee tarkentaneensa kohderyhmätuloksia työskennellessään Ericsson GE Mobilen kanssa 90-luvun puolivälissä. ”Asiakastutkimus osoitti, että puhelin oli niin pieni, että käyttöliittymää ei voitu hyväksyä. Vaikka puhelin on voinut toimia täydellisesti, heidän mielipiteensä johti osittain käsitys siitä, että puhelin oli yksinkertaisesti liian pieni. “

Lopulta asiakkaiden käsitys muuttui ja he vaativat pienempää, tyylikkäämpää matkapuhelinta.

Aivan viime vuosina matkapuhelimen mallit ovat todella alkaneet muuttua suuremmiksi ja yksinkertaisemmiksi, mikä tekee tilaa suuremmalle näytölle ja vähemmän painikkeille. Koska puhelimista on tullut mobiililaitteita, toivottavin piirre on suuri, selkeä ja teräväpiirtonäyttö optimaalista web-katselua varten. Jopa näppäimistö viedään pois, korvataan kosketusnäytön näppäimistöllä, joka tulee esiin vain silloin, kun sitä tarvitset. Ilmeisin esimerkki tästä on Apple iPhone ja seuraavat kilpailijat, kuten Droid-mallit.