meegonetwork

Matkapuhelinten historia


Vaikka suurin osa meistä tuntuu siltä, ​​ettemme voisi elää ilman matkapuhelintamme, niitä ei ole todellakaan ollut olemassa kauan.

Itse asiassa matkapuhelimia sellaisina kuin ne tunnemme nykyään, on ollut olemassa vain viimeisten 20 vuoden aikana.

Milloin matkapuhelimet keksittiin?

Matkapuhelimet, erityisesti älypuhelimet, joista on tänään tullut erottamattomia kumppaneitamme, ovat suhteellisen uusia.

Matkapuhelinten historia ulottuu kuitenkin vuoteen 1908, jolloin Yhdysvaltain patentti myönnettiin Kentuckyssä langattomalle puhelimelle.

Matkapuhelimet keksittiin jo 1940-luvulla, kun AT&T: ssä työskentelevät insinöörit kehittivät soluja matkapuhelinten tukiasemille.

Ensimmäiset matkapuhelimet eivät olleet oikeastaan ​​matkapuhelimia lainkaan. Ne olivat kaksisuuntaisia ​​radioita, joiden avulla taksinkuljettajat ja hätäpalvelut saivat ihmiset kommunikoimaan.

Sen sijaan, että luotettaisiin tukiasemiin, joissa on erilliset solut (ja signaali siirtyy solusta toiseen), ensimmäiset matkapuhelinverkot sisälsivät yhden erittäin voimakkaan tukiaseman, joka peitti paljon laajemman alueen.

Motorola, 3. huhtikuuta 1973, oli ensimmäinen yritys, joka valmisti massatuotantona ensimmäisen kannettavan matkapuhelimen.

Näitä varhaisia ​​matkapuhelimia kutsutaan usein 0G-matkapuhelimiksi tai Zero Generation-matkapuhelimiksi. Useimmat puhelimet luottavat nykyään 3G- tai 4G-mobiilitekniikkaan.

Maamerkit mobiilihistoriassa

Matkapuhelimella on pitkä historia, joka alkoi kokeilemalla viestintää liikkuvista ajoneuvoista pikemminkin kuin kannettavista laitteista.

Myöhempinä vuosina tärkeimmät haasteet ovat asettaneet yhteentoimivan standardin kehittämisen ja selviytymisen räjähtävästä menestyksestä ja jatkuvasti kasvavasta kaistanleveyden ja luotettavuuden kysynnästä.

1926: Ensimmäinen onnistunut matkapuhelinpalvelu tarjottiin ensimmäisen luokan matkustajille Deutsche Reichsbahnilla Berliinin ja Hampurin välisellä reitillä.

1946: Ensimmäiset puhelut soitettiin Chicagossa olevaan autoradiopuhelimeen. Pienen käytettävissä olevien radiotaajuuksien vuoksi palvelu saavutti nopeasti kapasiteetin.

1956: Ensimmäinen automatisoitu matkapuhelinjärjestelmä yksityisajoneuvoille lanseerattiin Ruotsissa. Autoon asennettavassa laitteessa käytettiin tyhjiöputkitekniikkaa pyörivällä valitsimella ja se painoi 40 kg.

Landmark-puhelimet: luurit, jotka tekivät historiaa
80-luvun menhir-tyyppisistä “tiilipuhelimista” ikonisiin Nokia-puhelimiin, nämä ovat joitain puhelimia, jotka ylittivät mahdollisuuden rajat ja tasoittivat tietä nykypäivän älypuhelimille.

1985: Motorola Dynatac 8000X

Motorola Dynatac 800X tunnetaan teollisuudessa “tiilinä” ja näkyy monissa vuoden 1987 Wall Street -elokuvan kohtauksissa, ja se oli ensimmäinen kannettava matkapuhelin ja ilmoitti äänekkäästi uuden aikakauden alkamisesta.

Hinta? Silmiinpistävä 3000 puntaa.

1992: Nokia 1011

Maailman ensimmäinen sarjatuotantopuhelin, joka käytti uutta GSM-digitaalistandardia, Nokia 1011 oli ”saatavana kaikilla väreillä, kunhan se on musta”.

Tiedot sisälsivät yksivärisen LCD-näytön, laajennettavan antennin ja muistin, joka pystyy tallentamaan 99 puhelinnumeroa.