meegonetwork

Simpukkapuhelin


Ensimmäinen läppä: Motorola StarTAC (1996)

Motorola oli aikoinaan tunnettu pelinmuutosmallista mobiilimaailmassa, ja StarTAC oli yksi ensimmäisistä esimerkeistä. Maailman ensimmäinen kääntöpuhelin, StarTAC, oli yksi ensimmäisistä muotipuhelimista, jossa yhdistyvät kevyt ja kompakti runko puhelimen perusominaisuuksiin. Huolimatta siitä, että StarTAC käynnistettiin yli vuosikymmen sitten, se on pienempi ja kevyempi kuin monet nykyiset matkapuhelimet ja älypuhelimet.

Sähköpostin ilo: RIM BlackBerry 5810 (2002)

RIM: n ensimmäinen BlackBerry-matkapuhelin oli 5810 – aiemmin RIM oli tuottanut tietopohjaisia ​​järjestäjiä, jotka käsittelivät sähköpostia ja järjestäjien ominaisuuksia, mutta joilla ei ollut puhelimen ominaisuuksia. 5810 yksinkertaisesti lisäsi matkapuhelimen RIM: n nykyiseen ominaisuusjoukkoon, vaikka siitä puuttui kaiutin ja mikrofoni, ja siksi tarvitsi käyttää kuulokkeita toimiakseen.

Optinen zoom: Samsung G800 (2008)

Ensimmäisen Australiassa julkaistun matkapuhelimen, jossa oli viiden megapikselin kamera kolminkertaisella optisella zoomilla, [[artnid: 222161 | Samsung G800]] piti edustaa valtavaa askelta eteenpäin kamerapuhelinten markkinoilla. Valitettavasti se ei koskaan lähtenyt – se on ainoa optisella zoomauksella varustettu kamerapuhelin, joka on julkaistu Australiassa. Vaikka G800 oli paksu, sen zoomaustulos oli erinomainen matkapuhelimelle, ja yhdessä Xenon-salaman kanssa se otti kohtuullisia valokuvia heikossa valossa.

iTunes-puhelin: Motorola ROKR E1 (2005)

Applen ja Motorolan kumppanuus [[artnid: 142054 | ROKR E1]] oli yksi vuoden 2005 odotetuimmista puhelimista, koska se integroitui iTunesiin. Se oli kuitenkin floppi: suuri osa pettymyksistä johtui siitä, että monet kuluttajat odottivat aitoa iPod-puhelinta (ja sen piti tulla vain Applen oman iPhonen mukana). ROKR E1: n yritys yhdistää matkapuhelin ja musiikkisoitin rajoitti hidas USB 1.1 -yhteys, 100 kappaleen korkki ja huonompi VGA-kamera.

Google-matkapuhelin: HTC Dream (2009)

Se oli kestänyt kauan, mutta ensimmäinen Google Android -käyttöinen puhelin tuli Australian markkinoille alkuvuodesta 2009. Alun perin lanseerattiin Yhdysvalloissa nimellä [[artnid: 261700 | T-Mobile G1]], [[artnid: 276055 | HTC Dream]] oli uudelleenmerkitty laite erityisesti Australian markkinoille. Optus-verkossa käynnistetyllä Dreamilla oli täysin liu’utettava QWERTY-näppäimistö, kosketusnäyttöliittymä, ohjauspallo ja kosketuspohjainen käyttöjärjestelmä, joka keskittyi käyttäjien mukauttamiseen.

Ensimmäinen GSM-puhelin: Nokia 101 (1992)

Nokian 101 oli maailman ensimmäinen kaupallisesti saatavilla oleva GSM-matkapuhelin. Pohjustamalla tietä tuleville “karkkipalkki” -malleille, 101: llä oli yksivärinen näyttö, laajennettava antenni ja puhelinluettelo, johon voitiin tallentaa 99 puhelinnumeroa. Siitä puuttui kuitenkin Nokian kuuluisa “Nokia tune” -soittoääni – tämä otettiin käyttöön vasta seuraavassa mallissa vuonna 1994.