meegonetwork

Matkapuhelimen kehitys

Ensimmäinen kannettava matkapuhelin

Vuonna 1983 maailma sai kaikkien aikojen ensimmäisen kannettavan matkapuhelimen, joka oli Motorola DynaTAC 8000X -muotoinen. Se maksoi silmiinpistävää 4000 dollaria USD ja oli tuolloin valtava statussymboli. Kaksi vuotta myöhemmin soitettiin ensimmäinen matkapuhelin Ison-Britannian mailla, silloinen Vodafonen puheenjohtaja Sir Ernest Harrison, onnekas vastaanottaja. Vuonna 1989 Motorola seurasi DynaTACia 9800X- tai MicroTAC-laitteella, sen mukana toimitettiin taitettava näppäimistön suojus ja se asetti 90-luvulla nähdyn puhelimen käänteisen muodon.

Kuluttajapuhelinten kynnys

GSM lanseerattiin ensimmäisen kerran Euroopassa vuonna 1991, jolloin Orbitel TPU 900 tuli markkinoille, mutta vasta vuonna 1992 matkapuhelimet eivät enää rajoittuneet yrityskäyttöön. Massatuotanto tasoitti tietä kustannustehokkaille kuluttajapuhelimille, joissa oli digitaalinäyttö. Nokia oli yksi ensimmäisistä, joka hyödynsi tätä siirtymistä, kun Nokia 1011 saapui sinä vuonna.

Värien roiskuminen

Vaikka se tarjosi vain neljä väriä, Siemens S10 herätti matkapuhelinnäytöt ensimmäistä kertaa eloon vuonna 1997. Samana vuonna Hagenuk toi markkinoille GlobalHandyn, ensimmäisen laitteen, jossa ei ollut ulkoista antennia. Mukauttaminen käynnistyi myös suurella tavalla Ericcsonin tarjotessa vaihdettavia värillisiä näppäimistön etupaneeleja. Seuraavana vuonna Nokia toi markkinoille 5100-sarjan Xpress-on-vaihdettavissa olevat kannet, mikä teki siitä ensimmäisen muotisuunnittelun puhelimen.

Feature Phone -puhelimen kasvu

Vuonna 1999 Nokia julkisti 7110: n, joka oli ensimmäinen laite, joka hyödynsi WAP-tekniikkaa (tapa saada tietoa langattoman langattoman verkon kautta).

Vuotta myöhemmin Sharp toi markkinoille maailman ensimmäisen kamerapuhelimen, J-SH04: n. Se oli saatavana vain Japanissa, mutta se osoitti yleisön pakkomielle puhelinkuvauksesta. Vasta vuonna 2002 ja Sony Ericsson T68i: n ja sen kiinnitettävän kameran julkaisemisen jälkeen länsimaiset markkinat alkoivat kuitenkin kiinnostaa kamerapuhelinta.

Mobiilidatan vallankumous

3G: n käyttöönotto vei latausnopeuden 2 MB: iin maaliskuussa 2003, ja “3” tarjoaa ensimmäisenä palvelun Isossa-Britanniassa. RIM toi mobiilisähköpostin laajalle joukolle suosittuja BlackBerry-laitteita, kuten 8100 Pearl. Etukameroiden tulo vuonna 2003 Sony Ericsson Z1010: n kaltaisiin laitteisiin tarkoitti videopuheluiden mahdollistamista, mutta ei suosittua.

Älykkäämpi

Pyyhkäisy ja vieritys korvasi perinteisen painikkeen syöttötavan. LG Prada on ensimmäinen kosketusnäyttö, joka on tullut markkinoille ennen iPhonea toukokuussa 2007. Apple osoitti kuitenkin olevan vahvempi tuotemerkki ja ylivoimainen tieto kapasitiivisen kosketusnäytön potentiaalista.

Elämänkumppani

Älypuhelimista tuli yhä keskeisempi osa modernia elämää, ja ne tarjoavat paljon muutakin kuin vain viestintäominaisuuksia. Iso-Britannian ensimmäinen 4G-palvelu, jonka EE käynnisti 11 kaupungissa, vei latausnopeuden jopa 12 Mbps. Puheentunnistuksesta tuli yleinen paikka ensin Google Voicen kanssa, ennen kuin Apple toi Sirin markkinoille. Samsung lisäsi sisäänrakennetun sykemittarin lippulaivaansa Galaxy S5: een hyödyntääkseen mobiilin terveyden ja kuntoilun kasvua.

Koolla on väliä

4G: n maailmanlaajuinen käyttöönotto parantaa huomattavasti videoiden suoratoisto- ja videopuhelutoimintoja. Näytön koot kasvavat edelleen maksimoidakseen näiden ominaisuuksien käyttökokemuksen, sillä iPhone 7 Plus -näyttö on nyt 57% suurempi kuin alkuperäinen iPhone vuodesta 2007. Mobiilimaksuja esiintyy myös Apple Pay- ja Android Pay -palveluissa, jotka tarjoavat käyttäjille mahdollisuuden ostaa asioita älypuhelimellaan. .