meegonetwork

Kuinka paljon matkapuhelimia on tosiasiallisesti muuttunut vuosien varrella

Ominaisuudet, joita voimme pitää itsestäänselvyytenä, kuten mahdollisuus vaihtaa taustaa, tyyppi täydellä näppäimistöllä (plus emojilla) ja lähettää rajoittamattomia viestejä, kehitettiin ja otettiin käyttöön melko pitkän ajanjakson aikana.

Paljon on muuttunut matkapuhelimen keksimisen jälkeen. Näin se on näyttänyt vuosien varrella.

Vuonna 1973 ensimmäinen puhelu kädessä pidetystä laitteesta soitettiin puhelimen muotoisena puhelimena, joka painoi noin 2,4 kiloa. Motorolan johtaja Martin Cooper otti ison laitteen – joka toimi vain 30 minuuttia chattailua 10 tunnin latauksen jälkeen – ja soitti tohtori Joel Engelille, kilpailijan Bell Labsin insinöörille, kertoi Wired.

Viimeisen puolen vuosisadan aikana matkapuhelimesta on tullut paljon pienempi ja sitä on helpompi kantaa, ja se on kehittynyt yhdistämään meidät tavoilla, joita Cooper ja Engel eivät ehkä koskaan kuvittaneet.

Motorola

Kesti noin 10 vuotta, jotta Cooper, jota käytettiin ensimmäisessä puhelussa, saatettiin kaupallisen yleisön saataville. Wiredin mukaan vuonna 1983 Motorola julkaisi DynaTAC: n, joka oli edelleen iso ja raskas ja maksoi noin 4000 dollaria. Mutta vasta vuonna 1989 puhelimet alkoivat kutistua Motorola MicroTacin kanssa, joka oli tarpeeksi pieni läppäpuhelin mahtumaan paidan sisään tasku.

Nokia

Vuosisadan vaihteessa Nokia räjähti paikalle valloittaessaan matkapuhelinmarkkinat myrskyllä. Nokia 6000 -sarja esitteli kestävän, suorakaiteen muotoiset puhelimet, jotka sopivat täydellisesti kämmeneen, kukkaroon tai taskuun. Se oli ensimmäinen matkapuhelin, joka oli edullisempi massoille, ja se antoi heidän selata verkkoa The Telegraphin mukaan.

Noin samaan aikaan Samsung julkaisi Samsung SPH-I300: n, jonka avulla käyttäjät voivat koskettaa suoraan puhelimen näyttöä soittaakseen. Kuulostaa tutulta? Tämä puhelin muistuttaa helposti kaukaisen sukulaisen nykypäivän kosketusnäyttöä älypuhelinta PC Magazinen mukaan.

Laajasti tunnettu Sidekick julkaistiin vuonna 2002.

Complexin mukaan syyskuussa 2001 ensimmäinen virallinen Hiptop-versio La Jollassa Kaliforniassa paljastettiin noin kuukautta ennen kuin Apple julkaisi ensimmäisen iPodin. Seuraavana vuonna T-Mobile julkaisi Hiptopin uudella nimellä – Sidekick. Sidekick oli ruudun takaa vedetty täysi näppäimistö, kuin minitietokone, jota ihmiset voisivat kantaa taskussa. (Ennen tätä viestit oli laadittava T-9: llä).

“Se on suunniteltu erittäin edulliseksi esineeksi, jota voit käyttää tiedon kuljettamiseen mukanasi”, sanoi Joe Britt vuonna 2004 Stanfordin esityksen aikana. Hän oli yksi Sidekickin suunnittelevan ryhmän Danger perustajista.

Kamerapuhelin julkaistiin Sprintissä vuonna 2002.

Tämä oli samana vuonna, jolloin Yhdysvallat hyväksyi kamerapuhelimen, joka julkaistiin ensin Japanissa. Marraskuussa 2002 Sprint aloitti trendin Sanyo SCP-5300 -puhelimella, joka maksoi 400 dollaria ja pystyi kaappaamaan vain 640 x 480 pikselin kuvia Digital Trendsin mukaan.

Vaikka kamerapuhelin oli etsitty, kun se julkaistiin ensimmäisen kerran, muut ominaisuudet olivat etusijalla, ja vasta älypuhelinten suosion myötä kamera ja kameran laatu paranivat.