meegonetwork

Matkapuhelinten historia


Kuka keksi matkapuhelimen ja vuosi?

Matkapuhelimen keksi Martin Cooper, joka liittyi Motorolaan vuonna 1970. Martin oli amerikkalainen, joka oli erittäin kiinnostunut tietoliikenneteollisuudesta. Martin Cooper työskenteli langattoman teknologian parissa. Hän halusi käyttää tätä tekniikkaa puhelimen kaltaisen laitteen tekemiseen ilman kaapelia.

Puhelimen keksimisestä lähtien on pyritty tekemään siitä entistä nykyaikaisempi ja kannettavampi. Monet yritykset ja tutkijat työskentelivät tällä alalla, mutta juuri Martin Cooper, Motorolan insinööri, saavutti menestystä alalla.

Matkapuhelimien historia – kuka keksi matkapuhelimet

Martin keksi maailman ensimmäisen 1,1 kg painavan puhelimen ja kerran latauksen jälkeen tätä puhelinta voitiin käyttää 30 minuuttia. Tämän puhelimen lataaminen kesti 10 tuntia. Tämän maailman ensimmäisen puhelimen hinta oli 2700 US dollaria eli noin 2 lakh rupiaa.

Milloin maailman ensimmäinen puhelin keksittiin?

Kuten me kaikki tiedämme, puhelimen keksi Alexander Graham Bell vuonna 1876. Guglielmo Marconi esitteli langattoman tekniikan periaatteillaan 1890-luvulla. Tämän jälkeen monet tutkijat aloittivat työskentelyn molemmilla aloilla.

Jotkut heistä halusivat yhdistää nämä kaksi tekniikkaa ja tehdä laitteen, jonka avulla kaksi tai useampi ihminen voi puhua keskenään ilman kaapelia. Martin Cooper, joka oli kiinnostunut langattomasta tekniikasta, liittyi Motorola-yhtiöön insinööriksi vuonna 1970, ja vuonna 1973 hän keksi ensimmäisen matkapuhelimen. On myös huomionarvoista ja mielenkiintoista, että maailman ensimmäinen puhelin oli Motorolalta.

Mikä oli ensimmäinen kännykän nimi?

Ensimmäinen matkapuhelin koko maailmassa sai nimekseen Motorola DynaTAC, joka oli 9 tuumaa pitkä ja painoi noin 2,5 puntaa eli 1,1 kg. Martin Cooperin keksimisen jälkeen matkapuhelinteollisuus ja televiestintäteollisuus alkoivat.

Tämän Martin Cooperin keksinnön jälkeen monet yritykset alkoivat työskennellä tämän tekniikan parissa ja tehdäkseen paremman version matkapuhelimesta. Työtä tehtiin myös maan matkapuhelinverkon parantamiseksi. Lähes 10 vuotta myöhemmin, vuonna 1983, Motorola toi markkinoille suurelle yleisölle tarkoitetun puhelimen nimeltä Motorola DynaTAC 8000X.