Maksammeko uudesta teknologiasta vai vain uudesta älypuhelimen kikkailusta?

Uuden älypuhelimen ostamisen yhteydessä ihmiset tulevat yleensä ensimmäisinä mieleen uusimmat ja parhaat tiedot suurilta yrityksiltä, ​​kuten Applelta ja Samsungilta, mutta ovatko nämä lippulaivamallit hintansa arvoisia?

Kun tutkin, mikä herätti halun parempaan matkapuhelimeen, huomasin, että se kaikki kiteytyi puhelinmalleihin ja värivaihtoehtoihin ennen älypuhelimia.

Kun ei-teknikot oppivat, että iPhone ei ollut ensimmäinen älypuhelin, ihmiset hämmästyvät. Sana keksittiin vuonna 1995, mutta sitä käytettiin ensimmäisen kerran vuonna 1992, kun IBM julkaisi Simon Personal Communicatorin.

Vuonna 2002 Nokia esitteli 7650:n, maailman ensimmäisen valtavirran älypuhelimen (ei kuitenkaan Yhdysvalloissa). Puhelimessa oli Nokian Symbian 6.1 -käyttöjärjestelmä, ja siinä oli kaikki sen ajan kellot ja pillit, mukaan lukien 0,3 megapikselin VGA-kamera ja 2,1 tuuman näyttö.

Ensimmäinen kaupallinen puhelin, joka avasi Internetin puhelimen käyttäjille, tuli seuraavana vuonna Nokia 6600 -puhelimeen. Laitteessa oli 3G-yhteys, joka rajoittui sähköpostiin ja vaatimattomaan web-selailuun. Markkinat saavuttivat tuotteen kanssa ensimmäisen huippunsa.

Kilpailijat ympäri maailmaa loivat erimuotoisia ja -kokoisia puhelimia, mutta mikään niistä, mukaan lukien Nokia, ei tuonut mitään uutta.

Markkinat näkivät mitään uutta vasta ensimmäisen sukupolven iPhonessa vuonna 2007. Laitteessa ei ollut muuta kuin suuri kosketusnäyttö ja neljä painiketta, joilla sitä käytettiin pienessä ja kauniissa muodossa.

Samana vuonna Blackberry julkaisi Curve 8300:n, ensimmäisen puhelimen, joka tukee BBM:ää, salattua tekstiviestipalvelua, joka nousi nopeasti suosioon erityisesti Yhdysvaltain presidenttien keskuudessa.

Yhdessä vuosikymmeniä kestäneen oikeudellisen taistelun kanssa Samsungin kanssa Samsung S1:stä tuotteen tehokkaasta kopioimisesta eri tuotemerkillä Apple järkytti maailmaa vuonna 2008 iPhone 3G:llä. Tämä puhelin mullisti kaiken ja on inspiraationa kaikille käyttämillemme älypuhelimille. 3G-standardi loi perustan tuleville matkapuhelimille ottamalla käyttöön sovelluksia, joihin nyt luotamme.

Sen jälkeen älypuhelimista on tullut suurempia ja tehokkaampia, ja niissä on kirkkaammat näytöt ja tehokkaammat kameraanturit. Tämä oli markkinoiden toinen kohokohta.

Asia on siinä, että näemme joka vuosi uusia puhelimia samoilla vanhoilla ominaisuuksilla. Lukuun ottamatta temppuja, kuten langatonta latausta ja kykyä hallita televisioita, älypuhelimet eivät ole muuttaneet elämäämme pitkään aikaan – ainakaan tarpeeksi oikeuttaakseen yli 600 dollarin kulutuksen niihin.

Modulaarisuuden, jonka avulla voimme muuttaa puhelimiemme laitteistoa, piti olla seuraava hieno asia, mutta vaikka monet puhelinkotelot ja lisävarusteet tarjoavat samanlaista tekniikkaa, kaikki optimismi ajatukseen katosi Googlen hylätyn ARA-projektin myötä.

Vähemmän tunnetuilla valmistajilla, kuten Motorola, Xiaomi ja Oneplus, on ollut merkittävä positiivinen vaikutus. Nämä yritykset ovat yrittäneet alentaa laadukkaiden älypuhelimien kustannuksia, joissa on lähes samat toiminnot kuin tunnetumpien yritysten lippulaivamalleissa. Pohjimmiltaan hyvistä älypuhelimista tuli halvempia ja halvemmista älypuhelimista tuli kalliimpia. Tämä suuntaus näkyy Motorolan nykyisessä tuotevalikoimassa, mukaan lukien E4, E4 Plus ja G4.