meegonetwork

Matkapuhelimien huonot puolet

Tuhlata aikaa

Nykyään ihmiset ovat koukussa matkapuhelimiin. Vaikka emme tarvitse mobiilia, surffaamme netissä ja pelaamme pelejä, joista tulee todellinen addikti. Kun matkapuhelimista tuli älykkäämpiä, ihmisistä tuli tyhmempiä.

Tekee meistä tarttumattomia

Mobiililaitteiden laaja käyttö on johtanut siihen, että tapaamista ja puhumista on vähemmän. Nykyään ihmiset eivät tapaa fyysisesti vaan juttelevat tai kommentoivat sosiaalisessa mediassa.

Yksityisyyden menetys

Yksityisyyden menettäminen suuren mobiilikäytön vuoksi on nyt suuri huolenaihe. Nykyään kuka tahansa voi helposti käyttää tietoja, kuten missä asut, ystäväsi ja perheesi, mikä on ammattisi, missä on kotisi jne. helposti selaamalla sosiaalisen median tiliäsi.

Rahan tuhlausta

Matkapuhelimien hyödyllisyyden kasvaessa myös niiden kustannukset. Nykyään ihmiset käyttävät paljon rahaa älypuhelimien ostamiseen, ja ne voitaisiin mieluummin käyttää hyödyllisempiin asioihin, kuten koulutukseen tai muihin hyödyllisiin asioihin elämässämme.

Häiriötekijä

Joskus mobiili on häiritsevä laite, joka saa aikaan häiriötekijän teosten välillä. Se näkyy opiskelijoissa, jotka häiriintyvät helposti opinnoistaan ​​mobiilien takia, sillä laitteessa on sovelluksia, jotka houkuttelevat käyttäjiä nauttimaan ohjelmistostaan. Eräs tällainen sovellus on pari päivää pelattavat erilaiset mobiilipelit, jotka saavat ihmiset riippuvaisiksi ja häiritsemään tavoitteitaan.

Korvaongelmat

Kun kuuntelet kappaleita, katsot elokuvia tai soitat pitkään kuulokkeilla tai kuulokkeilla, voivat vahingoittaa henkilön kuuntelukykyä. Tutkimuksissa on havaittu, että kuulokkeiden käyttö kovemmalla kuuloäänellä häiritsee vakavasti korvien kykyä kuulla ääntä kunnolla.

Ajan hukkaa

Vaikka matkapuhelimet ovat hyödyllisiä monin tavoin, se on yksi suurimmista ajanhukkaa aiheuttavista asioista. Useimmat opiskelijat ja nuoret kärsivät siitä. Oppilaat haluavat pelata pelejä, katsoa elokuvia, kuunnella kappaleita ja muuta viihdettä, joka tuhlaa heidän arvokasta aikaa.

Riippuvuus matkapuhelimesta

Matkapuhelinriippuvuutta kutsutaan nomofobiaksi. Tässä mielenterveyshäiriössä ihmiset eivät pysty pysäyttämään itseään käyttämättä matkapuhelimia. He eivät edes osaa kuvitella itseään ilman matkapuhelinta. Matkapuhelinten liiallinen käyttö tekee niistä riippuvaiseksi.

Johtopäätös

Matkapuhelin voi olla sekä positiivinen että negatiivinen; riippuen siitä, kuinka käyttäjä sitä käyttää. Koska matkapuhelimista on tullut osa elämäämme, meidän tulee käyttää niitä oikein, huolella parempaa vaivatonta elämäämme varten, mieluummin käyttää niitä väärin ja tehdä siitä viruksen elämässä.